zwembad punta pelusa

Een zwembad kost echt wel een beetje geld.

De mensen die zelf een zwembad hebben, weten dat een zwembad echt aardig wat geld kost.

Bijvullen zwembad.

En dan heb ik het nog niet eens over de aanleg van een zwembad. Maar onderhoud en het bijvullen van je zwembad, ( Dat geld zeker voor een zwembad in spanje in de heetste maanden) kunnen aardig hoge onkosten worden.

Hier op Punta Pelusa moeten wij in de zomermaanden julie en augustus, elke week toch wel tussen de 2 en 3 duizend liter water bijvullen. plus dat in de zomer de pomp van het zwembad langer aanstaat, omdat anders in No Time het water groen van de algen is.

Wat weer resulteerd in allerlei producten kopen om het water weer goed te krijgen. Plus dat het onderhoud ook nog eens heel wat tijd kost .

Natuurlijk is het in de zomer heerlijk om een plons te maken en even lekker af te koelen. Maar het is ook best wel een dure plons.

Alternatief voor het huidige zwembad.

Daarom hebben we vorig jaar besloten om ons zwembad leeg te laten lopen , en een alternatief te zoeken.

Zodra er weer een beetje geld aanwezig is gaan we het zwembad ombouwen tot een natuurlijke plons plas, met aanzienlijk minder water erin.

Het huidige zwembad heeft zo,n 33.000 liter water inhoud, en we willen dit terugbrengen tot zo,n 5000 liter. Hier op de berg hebben we geen stromend water, dus alles moet per vrachtwagen aangevoerd worden en 33.000 liet water . Dat zijn 3 vrachtwagens a 70 euro per stuk.

Dus als met ons nieuwe zwembadje eens het water troebel word, wat ik niet verwacht met een natuurlijk filter. Dan is het voor 35 euro aan water weer in orde. Toch wel een verschil dacht ik zo.

Hieronder wat voorbeelden om je een idee te geven hoe het ongeveer gaat worden. Is weer een leuk project.

20total visits,1visits today