Corona virus @ Punta Pelusa

We zitten nu alweer 6 dagen opgesloten door het coronavirus, op onze berg Punta pelusa in de bergen van crevillente.

Vorige week begon de lockdown in spanje, en een hoop mensen deden er nogal lacherig over, waaronder ikzelf. Vorige week zaterdag hadden we zelfs nog een gezellig feestje in het clubhuis van de Scavengersmc.

Maar nu inmiddels een week verder kan ik er niet meer zo mee lachen.

Je zal het altijd zien dat net als je alles een beetje voor elkaar hebt in je leven, dat er iets gebeurd, wat alles weer terugdraaid.

Niet meer werken betekent ook geen inkomsten meer. Nu heb je ook niet zoveel nodig op het ogenblik, want alle winkels zijn dicht. Op de supermarkt ,benzinepomp en apotheek na. Maar boodschappen om te eten moet je toch blijven doen, en ik weet nog niet hoelang dit gaat duren.

Joke zit al de hele week vast op onze berg, en ik stap afentoe in de auto om een paar boodschappen te doen in crevillente. Dat boodschappen doen is ook niet echt een pretje , je waant je als hoofdrolspeler in een slechte sciencefiction film . Met overal om je heen mensen met handschoenen en mondkapjes voor.

Nu na een paar dagen merk ik ook dat de controles van de politie steeds meer worden. Zaterdag en zondag kon je in principe nog gewoon rondrijden, maar dat is nu toch een beetje anders. Je moet echt een verdomd goede reden hebben om op de weg te zijn, anders riskeer je een behoorlijke boete.

Nu hebben wij gelukkig nog het geluk dat we niet in een flat wonen , en nog lekker uit de voeten kunnen op ons terrein.

Vandaag is het vrijdag en ik ga eens beneden kijken in het dorp of ik niet aan een paar zakken cement kan komen hier of daar. Dan kan ik in iedergeval nog een beetje klussen hier.

Ā 

Update zondag 12 april 2020

We zitten alweer in de tweede verlenging van de noodtoestand hier in spanje, en dit stukje van de corona ellende was echt wel heftig, en in geen vergelijking met hoe het er aan toegaat in bijvoorbeeld holland.

Gerard zit op het moment alleen vast op het clubhuis, dus afentoe maar een visite doen op het clubhuis, met een voorraad boodschappen.

We konden alleen nog de deur uit als het echt moest, om b.v. boodschappen te doen of naar de apotheek gaan. Voor de rest kon je absoluut niet de weg op, omdat de kans zeer groot was dat je de politie tegen kwam, en dan moest je toch echt een verdomd goede reden hebben om op de weg te zijn.

Maar nu vanaf maandag 13 april hebben ze toch weer besloten, dat je de weg op mag , als je naar je werk moet, dus gelukkig is er weer een beetje bewegings vrijheid.

Hans

Hallo ik ben Hans . Ik woon samen met mijn vrouw Joke op onze berg in crevillente. Deze website gaat over wat wij zoal meemaken hier in spanje , offgrid en zelf voorziend leven, en de biker lifestyle.

Een gedachte over “Corona virus @ Punta Pelusa

  • maart 20, 2020 om 7:17 pm

    Ja is inderdaad het wordt er allemaal niet gezelliger op al je plannen vallen in duigen
    En je moet leven als een kluizenaar, en het ongewis waarin we nu in zitten , toch maar proberen er wat van te maken en te over leven, zal voor ons allen niet makkelijk worden, een machteloos gevoel,
    Sterkte allemaal!.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *