nlbgenfrdenorues

Tatuajes pelusa es flag nl pelusa net flag uk Custom Wij spreken Nederlands.  Wy prate Frysk.   Wir sprechen Deutsch.  Nosotros hablamos Español.  We speak English.

Hans & Joke.Kersten Partida Manresa 4

  03330 Crevillente Spain Tel; 0034 696573888

Email tattoo@pelusa.net 

CONTACT

Wie zijn wij, bij Punta Pelusa Tattoo en Hair

old style tattoo parlor Punta Pelusa Crevillente spanje

Punta Pelusa ligt in de bergen van Crevillente, provincie Alicante, in spanje. Pelusa ( Hans ) runt de Tattoo shop, en zijn vrouw ( Joke.Visser ), de kapsalon .

Wil je een tattoo in een rustige , relaxte sfeer dan is Punta Pelusa Crevillente de Tattoo studio voor jouw.

Read more

tattoo machines

De tatoeermachine zoals we die kennen in de jaren 90

is in de afgelopen honderd jaar nauwelijks verandert. Van origine uitgevonden door Thomas Edison,

en gepatenteerd in de Verenigde Staten op 8 augustus 1876 als de autographic printer.

Deze machine was bedoeld om op harde oppervlakten te graveren.

Een gelijksoortig apparaat was gepatenteerd door Thomas Edison een jaar eerder op 29 oktober 1875 in Engeland. Het jaar daarop patenteerde hij zijn stencilpen. Edison heeft er waarschijnlijk geen idee van gehad dat deze voorwerpen de manier veranderden waarop mensen in de komende eeuwen hun lichaam decoreerden.

Op 8 december 1891 kreeg S.F O' reilly zijn eerste patent voor een elektrisch tatoe apparaat. Zijn patent was alleen maar afgegeven voor de inktpatroon omdat de rest van het apparaat identiek was aan Edisons autographic printer.

S.F O reilly wijzigde het patroon door de inktpatroon aan het ene eind en een naald aan de andere kant op een pen te bevestigen. Door deze uitvinding ontstond er de mogelijkheid om de naald een voor en achterwaartse roterende beweging te laten maken. O' reilly zijn foto kwam in de Los Angeles Sunday Times waarin hij zijn tatoo machine gebruikt, aangedreven door een batterij, op 24 oktober 1884.

Echter, op de foto is niet goed te zien of het apparaat al is aangepast met de inktpatroon of dat Edisons originele patroon gebruikt werd, waardoor het zetten van een tatoeage langer duurde. Op 12 februari 1894 gaf de regering van Engeland een eerste patent af voor een elektrische tatoeëer machine aan Sutherland MacDonald in London. Zijn tattoo machine was niet zoals alle andere tatoeeer machines. Zijn machine was een enkelvoudig spoeltje dat aangedreven werd door elektriciteit.

Vijf jaar later werd er een patent afgegeven aan een andere tatoeeer artiest A.C. South. Dit zou wel eens het eerste prototype van een tatoe?ermachine kunnen zijn zoals we die nu kennen. South kreeg zijn patent op 18 juni 1899. Deze machine bestond uit twee spoeltjes, samengevoegd in een messing houder en een inktreservoir in de patroon. Het was door het Britse patent officieel geaccepteerd zowel als een tattooeermachine als graveermachine. Dit was in het jaar 1900.

In 1904 kwam er een Amerikaan met een ander tatoeeer machine op de markt. Charles Wagner vroeg zijn patent aan op 19 april 1904 en ontving zijn patent op 23 augustus datzelfde jaar. Wagners uitvinding had ook dubbele spoeltjes, alleen hij had de spoeltjes naast elkaar geplaatst.

Ook deed hij nog meer uitvindingen zoals o.a. een draadspanningsapparaat, om de beweging van de naald te beheersen. De Wagner machine was de tatoeeermachine voor de komende 25 jaar.

Er waren nog wel wat veranderingen en vernieuwingen gedurende deze periode, maar het was op 30 januari 1929 dat Percy Waters patent aanvroeg voor wat we nu kennen als de moderne tatoe machine.

Waters machine was bijna identiek aan de machine van Wagner op enkele kleine veranderingen na waaronder een aan/uit knop .

Pin It
 • Punto coma Tatuaje

  punt komma tattoo punta pelusa crevillente

  Kleine tattoo van vorige week op Punta Pelusa, nog een paar korstjes , maar dat komt goed.

  Pequeño tatuaje la semana pasada en Punta Pelusa, algunas costras, pero eso será bueno en una semana o dos.

   
 • polinasian style tattoo

  polinasian style tattoo by pelusa tattoo crevillente spain

  Gisteren bij Rene polinasian style tattoo gezet, toch nog 4 uur aan gewerkt , weer een tevreden klant bij Punta Pelusa Tattoo studio in crevillente.

   
 • Skull Clock Tattoo

  Tattoo met doodskop en klok gisteravond laat nog even gedaan.

   
 • Smile now cry later tattoo

  smile now cry later tattoo pelusa

  Weer een stukje verder met de tattoo sleeve van Richard. Smile now cry later tattoo with orange and yellow fames.

Laatste Nieuws

 • Kapsalon de Kapper nieuwe stijl

  de kapper kapsalon van joke crevillente spanje

  Na een lange tijd verbouwen, is de kapsalon van Joke, de Kapper een deur verder verhuist. Joke heeft nu ongeveer 5 maal zoveel plek om haar trouwe klanten te vervangen in haar hair studio op Punta Pelusa, in de bergen van Crevillente. Klik hier voor de De Kapper

Holland Tattoo

 • Nadenken Tattoo

  turn the page tattoo pelusa

  Namen van je geliefde DOE HET NIET!! het is meestal een vergissing.

   
 • Historie Tattoo machine

  tattoo machines

  De tatoeermachine zoals we die kennen in de jaren 90

   
 • Wat te doen

  punta pelusa profesionalesNL

  Wat te doen met je nieuwe Tattoo. Je hoeft natuurlijk niet te doen

   

Tattoo Pelusa on facebook

find pelusa tattoo on facebook badge

Tattoo Tim Hoek van Holland

Mijn goeie vriend Tim the Tattoo Toolman , Kijk ook eens op de website.

tattoo tim hoek van holland

Ga naar boven